Pikantní krůtí karbanátky

Pikantní krůtí karbanátky

Tyto jednoduché krůtí placičky jsou perfektním proteinovým doplňkem vašeho oběda či večeře. Navíc se připravují z jednoduchých ingrediencí, které pravděpodobně doma už máte!

Co budete potřebovat

  • 450 g mletého krůtího masa
  • 1 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 2 lžíce čerstvého česneku, lisovaného
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience na karbanátky ve středně velké misce a jemně promíchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Nepřepracovávejte, získáte tak lepší texturu.
  • Zahřejte 1 lžíci oleje a 1 lžičku másla na pánvi na středně vysokém plameni a rozdělte krůtí směs na čtyři stejné části.
  • Jemně zploštěte, abyste vytvořili placičky, a poté je smažte na pánvi 5–8 minut z každé strany nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C.
  • Ujistěte se, že krůtí placičky dobře opečete, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké.
  • Vyjměte ze sporáku a podávejte!
Karbanátky z krůtího masa.
www.eatwell101.com

Možná se vám budou naše recenze ocelových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.