Pikantní kuřecí medailonky

Pikantní kuřecí medailonky

Jednoduchý recept na kořeněné medailonky z kuřecího masa, které se skvěle hodí k rýži, těstovinám či do salátu. Navíc na něj nepotřebujete žádné speciální ingredience.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce sušeného mletého koriandru
  • 1+ lžíce soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Smíchejte všechno koření a sůl v misce.
  • Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky přibližně 5 x 5 cm a 2 cm tlusté.
  • Vložte maso do nádoby a okořeňte ho 3 lžícemi směsi koření.
  • Směsí potřete všechno maso.
  • Nechte marinovat několik hodin až přes noc v lednici.
  • Dejte 1 lžíci másla a olivového oleje do velké pánve na středně vysokém plameni.
  • Po rozpuštění másla přidejte na pánev maso, pracujte se 4 až 5 kusy najednou.
  • Medailonky opékejte asi 4 minuty z každé strany, dokud nebudou obě strany opečené a maso propečené.
  • Dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili.
  • Podle potřeby přidejte zbývající olej a/nebo máslo na další várku medailonů.
  • Medailonky vyndejte na talíř a ozdobte čerstvými bylinkami.
  • Podávejte s těstovinami, rýží, nebo vychlazené a nakrájené do salátu.
Kořeněné medailonky z kuřecího masa nabírané vidličkou.
www.culinarybeets.com

Podívejte se i na naše inspirativní recepty na medailonky z krůty v 5 různých variantách. Vždy chutně a zdravě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.