Jednoduchý recept na kořeněné medailonky z kuřecího masa, které se skvěle hodí k rýži, těstovinám či do salátu. Navíc na něj nepotřebujete žádné speciální ingredience.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce papriky
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžíce sušeného mletého koriandru
- 1+ lžíce soli
- 1 lžička černého pepře
- 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
Postup
- Smíchejte všechno koření a sůl v misce.
- Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky přibližně 5 x 5 cm a 2 cm tlusté.
- Vložte maso do nádoby a okořeňte ho 3 lžícemi směsi koření.
- Směsí potřete všechno maso.
- Nechte marinovat několik hodin až přes noc v lednici.
- Dejte 1 lžíci másla a olivového oleje do velké pánve na středně vysokém plameni.
- Po rozpuštění másla přidejte na pánev maso, pracujte se 4 až 5 kusy najednou.
- Medailonky opékejte asi 4 minuty z každé strany, dokud nebudou obě strany opečené a maso propečené.
- Dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili.
- Podle potřeby přidejte zbývající olej a/nebo máslo na další várku medailonů.
- Medailonky vyndejte na talíř a ozdobte čerstvými bylinkami.
- Podávejte s těstovinami, rýží, nebo vychlazené a nakrájené do salátu.
Podívejte se i na naše inspirativní recepty na medailonky z krůty v 5 různých variantách. Vždy chutně a zdravě!