Tak tohle už nemůže být lepší! Paštika z kuřecích jater, mrkve, řapíkatého celeru, zelených jablek, chilli a pomerančového likéru vás tak nadchne, že už nikdy nebudete chtít jinou. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 1 balení toastového chleba, opečeného
- 1-2 kari listy
- 1 lžíce másla
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená
- 1 lžička oleje
- 500 g kuřecích jater
- 250 g másla
- 250 ml smetany na vaření
- 30 ml likéru s pomerančovou příchutí
- 200 g cibule, nakrájené
- 200 g mrkve
- 100 g nakrájeného zeleného jablka
- 100 g celeru řapíkatého celeru, nasekaného
- 100 g nasekaná
- 1 lžíce kari koření (můžete zvýšit nebo snížit podle chuti)
Postup
- Játra dejte do hrnce a namočte je přes noc do mléka.
- To pomáhá zbavit je nepříjemného zápachu nebo chuti a také je krásně zjemní.
- Na pánev přidejte olej.
- Přidejte zelené chilli a kari listy.
- Dále také máslo a zeleninu.
- Vařte.
- Přidejte sůl a kari koření.
- Jakmile je vše uvařené, dejte stranou a nechte vychladnout.
- Do stejné pánve přidejte další máslo a pečte játra z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Pánev potřete likérem s příchutí pomeranče.
- Nechte zredukovat na konzistenci podobnou sirupu.
- Vyjměte játra, přidejte smetanu a tekutinu zredukujte na polovinu.
- Dejte vše chladit do lednice.
- Rozmixujte zeleninu, játra a tekutinu z vaření.
- Po malých množstvích přidávejte máslo (mělo by být co nejchladnější) a mixujte.
- Toto pyré sceďte.
- Servírujte na opečeném toustu třeba s liči.
Rádi byste si koupili novou varnou desku do kuchyně? Náš test na indukční varné desky vám může pomoci s výběrem.