Skvělý kuřecí vývar v kombinaci se zázvorem, který vás zahřeje a probudí, rajčaty a houbami, které pokrmu dodají zemitost a kyselost, zatímco koriandr, limetka a jarní cibulka zase svěžest. Naprosto geniální!
Ingredience
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 malý stonek citronové trávy
- 1 lžíce lisovaného česneku
- 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, nastrouhaného
- 3 jarní cibulky, nakrájené, s oddělenými tmavě zelenými kousky
- 1 velké rajče, nakrájené na klíny
- asi 5 bílých žampionů, nakrájených na plátky
- 1 šálek nakrájeného vařeného kuřete
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce chilli-česnekové omáčky
- 1/4 šálku nasekaných čerstvých listů koriandru
- 1 limetka, nakrájená na klínky
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte kuřecí vývar a 2 šálky vody k varu na vysokou teplotu.
- Naklepejte stonek citronové trávy paličkou a přidejte do hrnce spolu s česnekem, zázvorem a jarní cibulkou (pouze bílé a světle zelené části, tmavé části si nechte na ozdobu).
- Když vývar dojde k varu, přidejte do hrnce rajčata, houby a kuře.
- Přimíchejte rybí omáčku a chilli-česnekovou omáčku.
- Nechte polévku přivést k varu, poté vypněte oheň a nechte 5 minut odpočívat.
- Ochutnejte a přidejte další rybí omáčku, dokud nebude polévka dostatečně slaná.
- Servírujte v polévkových miskách ozdobené tmavě zelenými plátky jarní cibulky a nasekaným koriandrem.
- Podávjte s limetkovými klínky, které si můžete do polévky vymačkat.