Pikantní limetková nátěrka

Pikantní limetková nátěrka

Milujete vše, co je pikantní a někdy i trochu víc pálivé? Překvapte svou rodinu i přátelé touto bramborovou pomazánkou na topinky či čerstvý chléb. Naservírujte jim něco ostřejšího a chuťově vynikajícího.

Ingredience:

  • 2 velké sladké brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička pálivé omáčky (Omáčka Sriracha nebo třeba Tabasco)
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • Šťáva ze 2 limetek
  • 2/3 hrnku extra panenského olivového oleje (ideálně limetkový Pasolivo)
  • 2/3 hrnku kuřecího vývaru

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si malý pekáč.
  • Dáme do něj omyté brambory ve slupce, podlijeme trochu vody a dáme do trouby.
  • Pečeme až dokud nejsou měkké. Potom je necháme částečně vychladnout a odstraníme slupku.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme oloupané brambory, prolisovaný česnek, sůl, pálivou omáčku, kajenský pepř, limetkovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme na pyré na nejvyšší otáčky.
  • Poté zapneme na střední rychlost a začneme přilévat nejdříve olivový olej. Jakmile jej zpracujeme do pyré, pokračujeme s přiléváním kuřecího vývaru.
  • Mixujeme další 1 – 2 minuty, aby byla pomazánka pěkně nadýchaná a hladká.
  • Podáváme na topince, s krekry, čerstvou bagetou nebo i s kousky zeleniny.
Pomazánka ze sladkých brambor s limetkou a kajenským pepřem.
Zdroj: https://www.pasolivo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.