Milujete vše, co je pikantní a někdy i trochu víc pálivé? Překvapte svou rodinu i přátelé touto bramborovou pomazánkou na topinky či čerstvý chléb. Naservírujte jim něco ostřejšího a chuťově vynikajícího.
Ingredience:
- 2 velké sladké brambory
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička pálivé omáčky (Omáčka Sriracha nebo třeba Tabasco)
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- Šťáva ze 2 limetek
- 2/3 hrnku extra panenského olivového oleje (ideálně limetkový Pasolivo)
- 2/3 hrnku kuřecího vývaru
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si malý pekáč.
- Dáme do něj omyté brambory ve slupce, podlijeme trochu vody a dáme do trouby.
- Pečeme až dokud nejsou měkké. Potom je necháme částečně vychladnout a odstraníme slupku.
- Do nádoby kuchyňského robota dáme oloupané brambory, prolisovaný česnek, sůl, pálivou omáčku, kajenský pepř, limetkovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme na pyré na nejvyšší otáčky.
- Poté zapneme na střední rychlost a začneme přilévat nejdříve olivový olej. Jakmile jej zpracujeme do pyré, pokračujeme s přiléváním kuřecího vývaru.
- Mixujeme další 1 – 2 minuty, aby byla pomazánka pěkně nadýchaná a hladká.
- Podáváme na topince, s krekry, čerstvou bagetou nebo i s kousky zeleniny.