Pikantní maďarská polévka se slaninou

Pikantní maďarská polévka se slaninou

Tento recept na pomalu vařenou gulášovou polévku s restovanou slaninou na anglický způsob je vydatné a chutné jídlo samo o sobě. Hledáte další klasické polévky, které byste si mohli připravit doma? Vyzkoušejte naše recepty na kuřecí vývar nebo polévku se smetanou.

Co budeme potřebovat

  • Olej na smažení
  • 500 g hovězí holeně (nakrájená na malé kousky)
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 1 velká mrkev (nakrájená)
  • 2 celerové tyčinky (nakrájené)
  • 1 zelená paprika (nakrájená)
  • 2 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • ½ svazku čerstvé petrželky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušené majoránky nebo oregana
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 1,5 litru hovězího vývaru
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

  • Ve velkém hrnci s poklicí rozehřejte trošku oleje.
  • Maso okořeníme a poté opékáme, dokud nezezlátne a dejte stranou.
  • Do hrnce přidejte další trošku oleje, poté přidejte všechnu zeleninu, česnek a petrželovou nať a vařte 10 minut do změknutí.
  • Vmíchejte koření a vařte další 1-2 minuty, poté vmíchejte rajčatový protlak, sušené bylinky, nakrájená rajčata, hovězí maso a vývar.
  • Přiveďte k varu, poté částečně přikryjte pokličkou a vařte 1 hodinu až 1 hodinu 30 minut, dokud maso nezměkne.
  • Před podáváním ozdobte zakysanou smetanou, lístky petrželky a černým pepřem.

Gulášovou polévku nechte zcela vychladnout a poté ji po částech zmrazte v uzavřených sáčcích nebo nádobách až na 3 měsíce.

Vydatná polévka ozdobená zakysanou smetanou a bylinkami.
Zdroj: justeasyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.