Pikantní mrkvová polévka s máslem z arašídů

Pikantní mrkvová polévka s máslem z arašídů

Vynikající polévku z mrkve s červeným kari a arašídovým máslem si prostě zamilujete! Dokonalé spojení chutí a jednoduchá příprava z ní tvoří skvělého kandidáta na váš nový oblíbený pokrm.

Ingredience

  • 8–10 velkých mrkví, oloupaných a nahrubo nakrájených
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, oloupané
  • 400 ml kokosového mléka v konzervě
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/4 šálku arašídového másla
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • sůl podle chuti
  • koriandr a arašídy na ozdobu

Postup

  • Cibuli a česnek orestujte na troše oleje do měkka.
  • Přidejte mrkev, kokosové mléko, vývar a kari pastu.
  • Duste, dokud mrkev nezměkne.
  • Přidejte arašídové máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Polévku rozmixujte dohladka, osolte a můžete servírovat.
  • Posypte čerstvým koriandrem a arašídy.
Polévka z mrkve s červeným kari a máslem z arašídů v hrnci. Míchá ji ruka s vařečkou.
www.pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.