Tento recept je neuvěřitelně chutný, příjemně pikantní a přitom taaak zdravý! Servírujte na chlebu, s libovolnými suchary či se syrovou zeleninou.
Ingredience
- 700 g mrkve
- 1 šálek vody
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 2 lisované stroužky česneku
- 1,5 čajové lžičky kmínu
- 1 čajová lžička papriky
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
- 1/4 čajové lžičky sušeného zázvoru
Postup
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na více než centimetrové kousky.
- Přiveďte 1 šálek vody k varu ve středně velkém hrnci.
- Vložte kousky mrkve, přikryjte pokličkou, snižte teplotu na nízký plamen a nechte lehce vařit po dobu 10-15 minut, dokud mrkev nebude měkká.
- Sceďte a vložte mrkev do kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Přidejte olivový olej, ocet, česnek, kmín, papriku, sůl, kajenský pepř a zázvor.
- Rozmixujte do hladka.
- Podávejte studené jako pomazánku na chléb nebo dip.
- Ozdobte nasekaným koriandrem nebo sýrem feta (volitelně).