Pikantní nakládaný česnek s chilli

Pikantní nakládaný česnek s chilli

Doma vyrobené konzervované potraviny jsou vždy lepší, než ty kupované, o tom není pochyb. Pokud si takto chcete připravit i tuto oblíbenou aromatickou zeleninu, pak je tento recept právě pro vás. No a co teprve, když je to v luxusní pikantní verzi, která nakopne vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 3 – 5 palic čerstvého česneku
  • 60 g čerstvého kopru
  • 120 ml bílého octa (může být i jablečný)
  • 120 ml vody (nejlépe filtrované)
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 lžíce semen koriandru
  • 1 lžíce medu (pokud nemáme, nahradíme javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem)

Postup:

  • Připravíme si hrnec, dáme do něj vodu, ocet a sůl.
  • Na středním ohni zahřejeme a za stálého míchání vaříme, dokud se sůl zcela nerozpustí.
  • Odstavíme, přidáme koriandr, nakrájený kopr, med a důkladně promícháme.
  • Sklenice důkladně vymyjeme, aby byly dokonale čisté, a naskládáme do nich oloupané stroužky česneku.
  • Zalijeme připraveným nálevem, až bude česnek zcela ponořený, ale necháme zhruba půl centimetrovou rezervu od hrdla lahve.
  • Důkladně zavíčkujeme a několikrát protřepeme.
  • Uložíme do lednice a necháme minimálně 14 dní odležet. Čím déle si počkáme, tím lepší bude mít česneku chuť.

Tip: Pokud chceme daleko pikantnější verzi, pak přidáme 2 lžíce pálivé omáčky Srirachy, 1/2 lžíce sušeného chilli a 1/2 lžíce sušeného tymiánu.

Chilli česnek s koprem a omáčkou srirachi.
Zdroj: https://www.alphafoodie.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.