Máte rádi ostřejší chutě? Poctivá pikantní pomazánka je skvělá třeba k pivu. Pálivé ingredience navíc můžete přidávat podle toho, na co se cítíte.
Ingredience:
- 200 g škvarků
- 3 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- lžička majoránky
- ½ lžičky chilli
- 2 nakládané chilli papričky
- sůl
- pepř
Postup:
- 50 g škvarků dejte stranou, zbytek rozmixujte se sádlem a cibulí.
- Přidejte majoránku, chilli sůl a pepř.
- Vmíchejte zbytek škvarků a podle chuti i na drobná kolečka nakrájené chilli papričky (můžete je podávat i zvlášť nebo jimi posypat namazanou pomazánku).
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.
TIP: Místo majoránky můžete přidat čerstvou pažitku, jarní cibulku nebo pórek.