Pikantní omáčka z pečených červených paprik

Pikantní omáčka z pečených červených paprik

Toto je přesně ten dip, který jednou ochutnáte a stane se vaším oblíbeným receptem, který budete připravovat znovu a znovu. Je totiž neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a přitom plný luxusních chutí. Krémový sýr, slaná feta, papričky, česnek a chipotle – to vše vytváří nezapomenutelnou kombinaci!

Ingredience

  • 170 g fety, rozdrobené
  • 110 g krémového sýra, změkčeného na pokojovou teplotu
  • 4 pečené červené papričky, zbavené kůže a semen (můžete použít nakládané pečené papriky, pokud je opláchnete a scedíte)
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička konzervovaného chipotle v adobo, nasekaného
  • petrželka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. V kuchyňském robotu smíchejte fetu a krémový sýr.
  2. Zpracovávejte, dokud není směs našlehaná a nadýchaná.
  3. Přidejte pečené červené papriky, česnek a chipotle.
  4. Zpracovávejte, dokud nebude směs hladká a dobře promíchaná.
  5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další chipotle.
  6. Přikryjte a dejte do chladu, dokud nebudete připraveni k podávání (dip chutná nejlépe, když se dá přes noc do lednice).
  7. Ozdobte petrželkou a podávejte s pita chipsy.
Omáčka z pálivých paprik s fetou servírovaná v mističce a obložená krekry.
www.hostthetoast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.