Pikantní a zároveň sladká marináda na kuřecím mase dodá šmrnc vašemu jídlu a chuťovým buňkám. Nechte se překvapit!
Ingredience
- 1-2 čajové lžičky chilli koření
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 2 čajové lžičky sušeného česnekového koření
- 1/2 čajové lžičky soli
- špetka čerstvého mletého černého pepře
- 1/3 šálku tekutého medu
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 6 – 8 kuřecích stehen
- jarní cibulka, na ozdobu
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Ve velké pánvi na vysokém ohni rozehřejte olej.
- Do pánve s olejem přidejte všechny přísady koření a řádně smíchejte, dokud se důkladně nespojí.
- Kuřecí kousky vložte do pánve a pořádně obalte v koření s olejem.
- Nechte opékat, dokud kuřecí stehna nezhnědnou ze všech stran.
- Zatím si ve vedlejší misce smíchejte med a jablečný ocet, vznikne medová omáčka.
- Pánev sejměte z plotýnky a pokud nemáte pánev vhodnou pro pečení v troubě, přendejte celý obsah pánve do pekáčku. Pokud ano, nechte vše v pánvi.
- Kuřecí stehna přelijte medovou omáčkou a pořádně promíchejte.
- Kuře podlijte trochou vody a vložte zaklopené do trouby.
- Pečte po dobu 25 až 30 minut, nebo dokud není kuře upečené.
- Poté vyjměte z trouby a nechte pár minut odstát.
- Podávejte posypané kousky jarní cibulky.