Tento chutný salát je barevnou směsí černých fazolí, kukuřice, červené papriky, papriček jalapeňa a avokáda. Díky pikantní limetkové zálivce s koriandrem potěší i milovníky ostřejších pokrmů.
Ingredience:
- 2 šálky černých fazolí z konzervy
- 1 a 1/2 šálku kukuřice, čerstvé, mražené či konzervované
- 1/4 šálku červené cibule
- 1 červená paprika
- 1 avokádo
- 1 paprička jalapeňo
- 1/3 šálku nasekaných lístků koriandru
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku limetkové šťávy
- 2 čajové lžičky medu
- 1 čajová lžička chilli
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup:
- Do velké mísy dejte propláchnuté a vykapané černé fazole, kukuřici, nadrobno nakrájenou červenou cibuli, červenou papriku, avokádo a papričku jalapeňo.
- V malé misce smíchejte koriandr, olivový olej, limetkovou šťávu, med, chilli, kmín, sůl a pepř.
- Fazole a zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte.
Tento barevný fazolový salát můžete podávat i jako přílohu k různým masitým pokrmům, například při grilování.
Kromě fazolového salátu si v jarních a letních měsících můžete pochutnat i na dalších salátech z čerstvé zeleniny. Inspirujte se!