Recept, který nadchne všechny milovníky výrazných a pálivých chutí.
Ingredience
- 500 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
- 100 g nakládaných chilli papriček
- olivový olej
Postup
- V ideálním případě použijte již vypeckované olivy slaném nálevu, případně z nich odstraňte pecku sami.
- Sklenice, které chcete použít vymyjte i s víčky a vložte je do horké trouby, aby se sterilizovaly.
- Nakládané chilli papričky nakrájejte na malé kousky.
- Každou olivu naplňte malým kouskem papriky.
- Jakmile jsou všechny olivy naplněné, vložte je do sklenic a zalijte extra panenským olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené.
- Sklenice pevně uzavřete a uložte na chladném místě.
- Po týdnu zkontrolujte hladinu oleje a v případě, že nějaký chybí, olej dolijte.
- Do sklenic můžete podle potřeby přidat koření, například česnek a oregano.