Pikantní pomazánka z pečené cukety

Pikantní pomazánka z pečené cukety

Bohatě ochucený a úžasně jednoduchý cuketový dip s vločkami červeného pepře, citronem a česnekem. Podávejte natřené na toastu či jako přílohu k vaší večeři.

Ingredience

  • 5 malých cuket, oříznutých a podélně rozpůlených
  • 4 stroužky česneku, neoloupané
  • 2 polévkové lžíce plus 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje, plus další na servírování
  • 1/2 lžičky vloček červeného pepře
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli a další podle chuti
  • 2 lžíce na másle podušeného, jemně nakrájeného šťovíku a hlávkového salátu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  2. Na velký plech s okrajem položte cuketu se 2 lžícemi olivového oleje a promíchejte
  3. Položte slupkou dolů, druhou stranu posypte vločkami červeného pepře a černým pepřem.
  4. Stroužky česneku dejte do malé kapsy z alobalu, pokapejte je 1 čajovou lžičkou olivového oleje a pevně zabalte.
  5. Položte balíček na plech.
  6. Pečte cuketu a česnek po dobu 20 minut.
  7. Vyjměte česnek z trouby a nechte jej vychladnout.
  8. Pokračujte v pečení cukety po dobu dalších 20 – 25 minut, nebo dokud nebude nafouknutá a zlatá.
  9. Vypněte troubu a cuketu v ní nechte ještě 15 – 30 minut.
  10. Vytlačte česnek ze slupky do misky kuchyňského robotu; přidejte také olivový olej.
  11. Přidejte cuketu, citronovou šťávu a mořskou sůl.
  12. Mixujte, dokud směs není zredukovaná a hladká.
  13. Ochutnejte a podle chuti přidejte další citron nebo sůl.
  14. Přendejte do misky, pokapejte olivovým olejem a zasypte bazalkou.
Pikantní cuketový dip v servírovací misce položený na prkýnku se suchary, zeleninou a olivami.
wwwbrooklynsupper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.