Pikantní pomazánka z romadúru

Pikantní pomazánka z romadúru

Pro milovníky všeho pálivého máme připravenou tuto pomazánku. Kombinace pálivé papriky a česneku vyvolá příjemné štípání na jazyku. Pokud jste opravdoví „fajnšmekři“ přidejte ještě chilli papričku a nechte si chutnat!

Co budeme potřebovat

  1. 125 g romadúru
  2. 110 g hermelínu
  3. 110 g másla (změklé)
  4. ½ lžičky mleté cibule
  5. Lžíce sladká papriky
  6. Lžička pálivé papriky
  7. 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  8. ½ lžičky mletého kmínu
  9. Špetka soli
  10. Mletý černý pepř
  11. 125 g čerstvý sýr

Postup

  1. Zralé sýry společně s máslem rozmačkáme v jedné míse
  2. Přidáme cibuli a zbylé koření
  3. Znovu vše společně smícháme, aby se ingredience spojily
  4. Přidáme čerstvý sýr, abychom dosáhli krémovější konzistence
  5. Nakonec zamícháme čerstvě prolisovaný česnek
  6. Pomazánka, díky paprice získá načervenalou barvu
  7. Pomazánku uložíme na pár hodin do lednice, aby se chutě propojily a česnek získal na intenzitě
  8. Uleželou pomazánku podáváme s preclíky, chlebem a pivem

Pokud máte rádi hladkou pomazánku, rozmixujte sýry, máslo a koření v kuchyňském robotu do hladka. Nakrájenou cibuli a česnek přidejte jako poslední a ručně zamíchejte.

Pálivá pomazánka na chleba nebo toast s chilli a česnekem,
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.