Pro milovníky všeho pálivého máme připravenou tuto pomazánku. Kombinace pálivé papriky a česneku vyvolá příjemné štípání na jazyku. Pokud jste opravdoví „fajnšmekři“ přidejte ještě chilli papričku a nechte si chutnat!
Co budeme potřebovat
- 125 g romadúru
- 110 g hermelínu
- 110 g másla (změklé)
- ½ lžičky mleté cibule
- Lžíce sladká papriky
- Lžička pálivé papriky
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- ½ lžičky mletého kmínu
- Špetka soli
- Mletý černý pepř
- 125 g čerstvý sýr
Postup
- Zralé sýry společně s máslem rozmačkáme v jedné míse
- Přidáme cibuli a zbylé koření
- Znovu vše společně smícháme, aby se ingredience spojily
- Přidáme čerstvý sýr, abychom dosáhli krémovější konzistence
- Nakonec zamícháme čerstvě prolisovaný česnek
- Pomazánka, díky paprice získá načervenalou barvu
- Pomazánku uložíme na pár hodin do lednice, aby se chutě propojily a česnek získal na intenzitě
- Uleželou pomazánku podáváme s preclíky, chlebem a pivem
Pokud máte rádi hladkou pomazánku, rozmixujte sýry, máslo a koření v kuchyňském robotu do hladka. Nakrájenou cibuli a česnek přidejte jako poslední a ručně zamíchejte.