Toto je úžasně jednoduché, lehké jídlo, které vám zanechá na tváři široký úsměv od spokojenosti.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce kapary
- 4 lžíce růžového vína
- Chilli paprička
- 200 g tuňáka
- Citron
- ½ svazku čerstvé bazalky
- ½ svazku čerstvého kopru
- Stroužek česneku
- Olivový olej
- Rukola
Postup
- Kapary dáme do menší misky a zalijeme ho růžovým vínek
- Takto ho necháme asi 10 minut namáčet
- Mezitím si tuňáka nakrájíme na tenké plátky
- Položíme ho na talíř a pokapeme citronovou šťávou
- Lístky bazalky a kopr nadrobno nasekáme
- Oloupeme česnek a také ho nadrobno nakrájíme
- Scedíme si namočené kapary a nasekáme ho nadrobno
- Poté smícháme všechny nasekané ingredience se dvěma lžícemi olivového oleje
- Přidáme nasekanou chilli papričku
- Vše spolu dobře promícháme, aby se ingredience propojily
- Nakrájeného tuňáka rozložíme na talíř, pokapeme ho olivovým olejem a přelijeme ho bylinkovou omáčkou z kapary a chilli
- Poté přidáme rukolu a talíř doplníme o kolečka citronu na případné dochucení
