Pikantní rizoto s chorizem

Pikantní rizoto s chorizem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento pokrm je zejména pro ty, kteří si libují v pikantnějších a kořeněnějších chutích. Speciální přísadou je zde pikantní salám chorizo. Díky tomu, že už je v receptu obsaženo větší množství salámu, můžete vynechat kuřecí maso.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na malé kostky
  • 200g salámu chorizo, nakrájený na plátky
  • 1 lžička chilli (dle preferencí)
  • 250g rýže Arborio
  • 1 sklenka suchého bílého vína
  • 1-1,5 litru kuřecího vývaru (nebo použijte bujón s vodou)
  • 1 hrnek mražené zeleniny (např. hrášku, kukuřice, mrkve apod.)
  • 1 lžíce sýra mascarpone
  • 100g strouhaného parmezánu

Postup

  • Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a česnek. Míchejte do zlatova a poté přidejte nakrájené kuře a chorizo.
  • Restujte, dokud kuře nezbělá ze všech stran a vmíchejte chilli.
  • Přidejte rýži, vše promíchejte a několik minut rýži restujte, aby se zcela obalila olejem.
  • Přilijte víno, vývar a za stálého míchání vařte cca 20 minut.
  • Poté přisypte zeleninu a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. V případě potřeby přilijte více vývaru. Hlídejte, aby rýže nebyla suchá, ale krémová.
  • Vypněte sporák, vmíchejte mascarpone s parmezánem a dobře promíchejte.
  • Podávejte posypané parmezánem.
Mísa s pikantním risottem posypaným bylinkami.
Zdroj: goodhousekeeping.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.