Tento pokrm je zejména pro ty, kteří si libují v pikantnějších a kořeněnějších chutích. Speciální přísadou je zde pikantní salám chorizo. Díky tomu, že už je v receptu obsaženo větší množství salámu, můžete vynechat kuřecí maso.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na malé kostky
- 200g salámu chorizo, nakrájený na plátky
- 1 lžička chilli (dle preferencí)
- 250g rýže Arborio
- 1 sklenka suchého bílého vína
- 1-1,5 litru kuřecího vývaru (nebo použijte bujón s vodou)
- 1 hrnek mražené zeleniny (např. hrášku, kukuřice, mrkve apod.)
- 1 lžíce sýra mascarpone
- 100g strouhaného parmezánu
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a česnek. Míchejte do zlatova a poté přidejte nakrájené kuře a chorizo.
- Restujte, dokud kuře nezbělá ze všech stran a vmíchejte chilli.
- Přidejte rýži, vše promíchejte a několik minut rýži restujte, aby se zcela obalila olejem.
- Přilijte víno, vývar a za stálého míchání vařte cca 20 minut.
- Poté přisypte zeleninu a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. V případě potřeby přilijte více vývaru. Hlídejte, aby rýže nebyla suchá, ale krémová.
- Vypněte sporák, vmíchejte mascarpone s parmezánem a dobře promíchejte.
- Podávejte posypané parmezánem.