Hovězí pálivé roštěnky se zeleninou

Hovězí pálivé roštěnky se zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky roštěnky po 15 dkg
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sádlo nebo olej
  • 1 větší pórek
  • 10 dkg žampionů
  • 10 dkg šunky
  • 2 barevné papriky
  • 2 rajčata
  • masový vývar
  • 1 feferonka (nemusí být)
  • 4 lžíce kysané smetany
  • sekaná pažitka

Postup receptu

  1. Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme
  2. Zlehka je poprášíme hladkou moukou a opečeme na sádle nebo oleji z obou stran
  3. Pak je vyjmeme a ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, papriky pokrájené na kostičky a na plátky nakrájené žampiony
  4. Vše orestujeme, podlijeme vývarem, podle potřeby osolíme a vložíme zpět roštěnky
  5. Přidáme k nim oloupaná a nakrájená rajčata, sekanou feferonku a dusíme, až je vše měkké
  6. Při podávání roštěnky na talíři přelijeme lžící kysané smetany a posypeme pažitkou
  7. Příloha: hranolky, brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.