Pikantní salát rumcajs s chilli

Pikantní salát rumcajs s chilli

Pálivé ještě pálivějším. Přesně tak bychom mohli popsat tento recept, který je přímo pohlazením pro chuťové buňky fajnšmekrům, kteří si holdují v pikantních pokrmech.

Co budeme potřebovat

  1. 150 g majonézy
  2. 50 g celeru (nadrobno nakrájeného)
  3. 60 g jarní cibulky
  4. Hrst čerstvé pažitky
  5. Lžíce medu
  6. 5 stroužků česneku
  7. 2 lžičky chilli
  8. 4 feferonky
  9. ½ lžičky cukru
  10. ½ lžičky worcesterské omáčky
  11. Špetka soli
  12. 350 g měkkého šunkového salámu
  13. 30 g nasekaných pekanových ořechů a mandlí

Postup

  1. Celer si nakrájíme na malé kostičky
  2. Přidáme k němu nakrájenou jarní cibulku, feferonky nakrájené na plátky a prolisovaný česnek
  3. Přidáme nasekanou pažitku a majonézu
  4. Vše spolu pořádně promícháme, aby se ingredience propojily
  5. Vmícháme šunku a zbylé koření kromě ořechů
  6. Salát ochutnáme a podle vlastních preferencí dochutíme solí, pepře, možná i octem, jestli vám tam chybí
  7. Salát přendáme do servírovací misky a dáme ho zchladit a rozležet do lednice
  8. Před podáváním vmícháme pekanové ořechy s mandlemi
Extra pálivý salár s chilli, česnekem a feferonkami.
Zdroj: Recepty bez brepty

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.