Pikantní salát z řepy s tahini

Pikantní salát z řepy s tahini

Tento izraelský recept na salát z červené řepy změní váš pohled na ni.

Co budeme potřebovat

  • 6 střední řep
  • 3 lžíce jablečného octa nebo šťávy z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • černý pepř
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 80 g nakrájené jarní cibule (nebo na tenké plátky nakrájené červené cibule)
  • 60 g tahini
  • 50 g nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Červenou řepu vložte je do velkého hrnce a zalijte velkým množstvím studené vody.
  • Přiveďte řepu k varu a vařte při střední teplotě zakrytou asi 45 minut, nebo dokud nebude měkká.
  • Červenou řepu sceďte. Oloupejte ji, jakmile dostatečně vychladne. Řepu nakrájejte na hrubé kostičky.
  • Vložte do středně velké misky.
  • V samostatné malé misce smíchejte ocet, olivový olej, sůl a pepř, cukr a kmín.
  • Přidejte na řepu, nejlépe dokud je ještě teplá. Do salátu vmícháme cibulku.
  • V případě potřeby ochutnejte a upravte koření.
  • Mísu zakryjte plastovou fólií a salát dejte do chladničky alespoň na hodinu.
  • Před servírováním, vyndejte salát a lžící přidejte tahini na každou porci.
  • Ozdobte petrželkou.
Modrý talíř po okraj naplněný červenou a zlatou řepou s tahini a sezamem.
Zdroj: heatherchristo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.