Pikantní smažená kuřecí játra v trojobalu

Pikantní smažená kuřecí játra v trojobalu

Chuť tohoto pokrmu je ozvláštněná namarinováním v chilli omáčce. Následně játra obalte postupně ve třech krocích v mouce, vajíčku a strouhance!

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 3/4 šálku podmáslí
  • 1 PL chilli omáčky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku strouhanky
  • 2 vejce
  • řepkový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kuřecí játra omyjte, odblaňte a rozkrojte na polovinu.
  2. V misce si smíchejte podmáslí s chilli omáčkou a následně do směsi vložte játra na hodinu marinovat do chladu.
  3. Po uplynutí této doby játra obalte nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci s trochou soli a pepře a poté na závěr ve strouhance.
  4. Takto obalená játra smažte na pánvi s řepkovým olejem z obou stran dozlatova, přibližně 5-7 minut.
  5. Následně po vyjmutí položte osmažená játra na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.

Smažená kuřecí játra podávejte s bramborovou kaší či bramborem a tatarskou omáčkou.

Pokrm z jater obalených v trojobalu podávaný s pikantní omáčkou
zdroj: seriouseats.com

Dáváte přednost vegetariánským pokrmům? Vyzkoušejte lahůdku v podobě smaženého květáku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.