Chuť tohoto pokrmu je ozvláštněná namarinováním v chilli omáčce. Následně játra obalte postupně ve třech krocích v mouce, vajíčku a strouhance!
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 3/4 šálku podmáslí
- 1 PL chilli omáčky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku strouhanky
- 2 vejce
- řepkový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí játra omyjte, odblaňte a rozkrojte na polovinu.
- V misce si smíchejte podmáslí s chilli omáčkou a následně do směsi vložte játra na hodinu marinovat do chladu.
- Po uplynutí této doby játra obalte nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci s trochou soli a pepře a poté na závěr ve strouhance.
- Takto obalená játra smažte na pánvi s řepkovým olejem z obou stran dozlatova, přibližně 5-7 minut.
- Následně po vyjmutí položte osmažená játra na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.
Smažená kuřecí játra podávejte s bramborovou kaší či bramborem a tatarskou omáčkou.
Dáváte přednost vegetariánským pokrmům? Vyzkoušejte lahůdku v podobě smaženého květáku!