Tajemství tohoto pokrmu spočívá v jeho lehce pikantní chuti. Té docílíte pomocí dijonské hořčice, která se přidá při obalování do rozšlehaného vejce.
Ingredience:
- 800 g kuřecích prsou
- 1 šálek hladké mouky
- 2 šálky strouhanky
- 3-4 vejce
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 PL čerstvé petrželky
- olej na smažení
- sůl, pepř
- citron na ozdobu
Postup:
- Kuřecí prsa naklepejte přes igelitový sáček.
- Následně naklepané maso z obou stran posolte a popepřete.
- Připravte si tři misky, ve kterých maso postupně obalíte.
- Nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vajíčku, k němuž jste přidali dijonskou hořčici, sůl a pepř, posledním krokem je obalení ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte asi čtvrt šálku rostlinného oleje.
- Následně řízky smažte dozlatova, přibližně 2-3 minuty každou stranu.
Smažený řízek z kuřecího masa podávejte s bramborovou kaší, dijonskou hořčicí, plátky citronu a nasekanou čerstvou petrželkou.