Pikantní smažené kuřecí plátky v trojobalu

Pikantní smažené kuřecí plátky v trojobalu
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tajemství tohoto pokrmu spočívá v jeho lehce pikantní chuti. Té docílíte pomocí dijonské hořčice, která se přidá při obalování do rozšlehaného vejce.

Ingredience:

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 šálky strouhanky
  • 3-4 vejce
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • 1 PL čerstvé petrželky
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • citron na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí prsa naklepejte přes igelitový sáček.
  2. Následně naklepané maso z obou stran posolte a popepřete.
  3. Připravte si tři misky, ve kterých maso postupně obalíte.
  4. Nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vajíčku, k němuž jste přidali dijonskou hořčici, sůl a pepř, posledním krokem je obalení ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte asi čtvrt šálku rostlinného oleje.
  6. Následně řízky smažte dozlatova, přibližně 2-3 minuty každou stranu.

Smažený řízek z kuřecího masa podávejte s bramborovou kaší, dijonskou hořčicí, plátky citronu a nasekanou čerstvou petrželkou.

Pikantní obalované kuřecí maso
zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.