Pikantní šunková pěna

Pikantní šunková pěna

Vychutnejte si tuto sladkou, a přesto lehce ostřejší směs, která se hodí na krekry, pita chléb, ale i klasický sendvič či křupavé pečivo. Záleží jen na vás, na co si jí s chutí namažete.

Ingredience:

  • 300 g nakrájené domácí vařené šunky
  • 1 bílá cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 100 – 150 ml majonézy
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • Kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce oblíbené pálivé omáčky (třeba Tabasco)
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

  • Cibuli a celer nakrájíme na kostičky.
  • Všechny suroviny dáme do nádoby mixéru a několikrát pomocí pulzního tlačítka rozmixujeme, až dokud není směs dokonale hladká.
  • Pomocí stěrky vždy seškrábneme směs ze stěn nádoby, aby se zpracoval opravdu každý kousek.
  • Když máme hotovo, přendáme pomazánku do vzduchotěsné nádoby a dáme přes noc vychladit do lednice.
  • Při podávání by měla mít pokojovou teplotu nebo jen mírně vychlazenou. Pak chutná skvěle například s krekry.
  • Ozdobit můžeme okurkou, olivami či ředkvičkou.
Našlehaná pomazánka z šunky s pikantním kořením.
Zdroj: https://www.garlicandzest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.