Vychutnejte si tuto sladkou, a přesto lehce ostřejší směs, která se hodí na krekry, pita chléb, ale i klasický sendvič či křupavé pečivo. Záleží jen na vás, na co si jí s chutí namažete.
Ingredience:
- 300 g nakrájené domácí vařené šunky
- 1 bílá cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 100 – 150 ml majonézy
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- Kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce oblíbené pálivé omáčky (třeba Tabasco)
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup:
- Cibuli a celer nakrájíme na kostičky.
- Všechny suroviny dáme do nádoby mixéru a několikrát pomocí pulzního tlačítka rozmixujeme, až dokud není směs dokonale hladká.
- Pomocí stěrky vždy seškrábneme směs ze stěn nádoby, aby se zpracoval opravdu každý kousek.
- Když máme hotovo, přendáme pomazánku do vzduchotěsné nádoby a dáme přes noc vychladit do lednice.
- Při podávání by měla mít pokojovou teplotu nebo jen mírně vychlazenou. Pak chutná skvěle například s krekry.
- Ozdobit můžeme okurkou, olivami či ředkvičkou.