Pikantní vařená mrkev 

Pikantní vařená mrkev 
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Máte rádi sladkou a jemnou chuť jídla, či dáváte přednost něčemu trochu ostřejšímu?
Jestli ano, pak je tento recept pro vás jako dělaný !

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 5 středně velkých mrkví
  • ¼ hrnku hnědého cukru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • špetka mletého pepře, dle chuti
  • špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

Postup

  • Rozpalte rostlinný olej v pánvi na střední teplotu.
  • Mezi tím omyjete, očistíte, zbavíte mrkev konců a nakrájíte na plátky.
  • Do rozpáleného oleje vložíte mrkev s hnědým cukrem, skořicí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Za průběžného míchání necháte mrkev podusit po dobu 10 až 15 minut. 
  • Až se vám bude zdát mrkev křehká, glazovaná a potažená kořením, můžete stáhnout s plotýnky a za okamžik podávat.

Pro větší pikantnost můžete přimíchat špetku sušeného chilli koření.

glazovaná mrkev
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.