Máte rádi sladkou a jemnou chuť jídla, či dáváte přednost něčemu trochu ostřejšímu?
Jestli ano, pak je tento recept pro vás jako dělaný !
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 5 středně velkých mrkví
- ¼ hrnku hnědého cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- špetka mletého pepře, dle chuti
- špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
Postup
- Rozpalte rostlinný olej v pánvi na střední teplotu.
- Mezi tím omyjete, očistíte, zbavíte mrkev konců a nakrájíte na plátky.
- Do rozpáleného oleje vložíte mrkev s hnědým cukrem, skořicí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Za průběžného míchání necháte mrkev podusit po dobu 10 až 15 minut.
- Až se vám bude zdát mrkev křehká, glazovaná a potažená kořením, můžete stáhnout s plotýnky a za okamžik podávat.
Pro větší pikantnost můžete přimíchat špetku sušeného chilli koření.