Pikantní vegetariánské tacos s fazolemi

Pikantní vegetariánské tacos s fazolemi
Příprava: 20 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 3

Tato varianta vegetariánského fazolového tacos, lehce kořeněného kmínem a uzenou paprikou, je doplněna čerstvým guacamolem a salsou s granátovým jablkem.

Ingredience

  • 1 PL rostlinného oleje
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 3 x 400g plechovky černých fazole, odkapaných a opláchnutých
  • 3 PL jablečného octa
  • 1,5 PL medu
  • 1,5 PL uzené papriky
  • 1,5 PL mletého kmínu
  • 8-12 tacos shells placky
  • chipotle nebo jiná pálivá omáčka
  • zakysaná smetana

Ingredience na guacamole

  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 PL hrubě nasekaného koriandru
  • 1 ks zelené chilli, nakrájené na plátky
  • 2 avokáda, rozpůlená a rozmačkaná
  • šťáva z 1 limetky

Ingredience na salsu

  • 110 g granátového jablka
  • 1 zelené chilli, jemně nakrájené na kostičky
  • 1 malá cibule jemně nakrájená na kostičky
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  • Na velké pánvi rozpálíte olej, přidejte česnek a smažte dozlatova.
  • Přidejte fazole, jablečný ocet, med a koření spolu s 1 lžičkou nebo více soli podle chuti. 
  • Chvíli povařte a poté odložte stranou.
  • Na guacamole rozdrťte česnek, koriandr a chilli na hrubou pastu. 
  • Poté rozdrťte avokádo s trochou soli, vymačkejte limetkovou šťávu a odložte stranou.
  • Smíchejte ingredience na salsu v malé misce. 
  • Dle pokynů na obalu připravte tacos placky.
  • Placky podávejte plněné fazolemi, poté nandejte guacamole, trochu salsy, pálivou omáčkou a trochou zakysané smetany.
Fazolové tacos se salsou
Zdroj: midwestfoodieblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.