Tato varianta vegetariánského fazolového tacos, lehce kořeněného kmínem a uzenou paprikou, je doplněna čerstvým guacamolem a salsou s granátovým jablkem.
Ingredience
- 1 PL rostlinného oleje
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 3 x 400g plechovky černých fazole, odkapaných a opláchnutých
- 3 PL jablečného octa
- 1,5 PL medu
- 1,5 PL uzené papriky
- 1,5 PL mletého kmínu
- 8-12 tacos shells placky
- chipotle nebo jiná pálivá omáčka
- zakysaná smetana
Ingredience na guacamole
- 1 malý stroužek česneku
- 2 PL hrubě nasekaného koriandru
- 1 ks zelené chilli, nakrájené na plátky
- 2 avokáda, rozpůlená a rozmačkaná
- šťáva z 1 limetky
Ingredience na salsu
- 110 g granátového jablka
- 1 zelené chilli, jemně nakrájené na kostičky
- 1 malá cibule jemně nakrájená na kostičky
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Na velké pánvi rozpálíte olej, přidejte česnek a smažte dozlatova.
- Přidejte fazole, jablečný ocet, med a koření spolu s 1 lžičkou nebo více soli podle chuti.
- Chvíli povařte a poté odložte stranou.
- Na guacamole rozdrťte česnek, koriandr a chilli na hrubou pastu.
- Poté rozdrťte avokádo s trochou soli, vymačkejte limetkovou šťávu a odložte stranou.
- Smíchejte ingredience na salsu v malé misce.
- Dle pokynů na obalu připravte tacos placky.
- Placky podávejte plněné fazolemi, poté nandejte guacamole, trochu salsy, pálivou omáčkou a trochou zakysané smetany.