Pikantní vepřová plec na jablkách

Pikantní vepřová plec na jablkách

Vepřové maso a jablka jsou oblíbenou kombinací. V tomto receptu je sladkost ovoce vyvážena pikantním kořením jako je zázvor, hořčice a kajenský pepř. Vyzkoušejte tuto delikatesu i u vás doma!

Ingredience

  • 1 lžička celých semínek koriandru
  • 4 lžičky soli plus na dochucení
  • 2 a 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžičky hořčičného prášku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • cca 1,3 kg vepřové pleci s kostí
  • 2 střední jablka, nakrájená na kostičky
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1/4 šálku medu

Postup

  1. Semínka koriandru opečte na malé suché pánvi na středním plameni a převalujte je na pánvi, aby se nepřipálila, dokud nebudou voňavá.
  2. Krátce zchlaďte, poté rozdrťte v mlýnku na koření nebo v hmoždíři.
  3. Smíchejte koriandr, sůl, zázvor, hořčici, černý pepř a kajenský pepř v malé misce.
  4. Ostrým nožem obkreslete tukové švy masa a kolem kosti, abyste vytvořili řadu hlubokých řezů na obou stranách, aniž byste úplně oddělili svaly.
  5. Vyřízněte jakýkoli vnější tuk sérií řezů ve vzdálenosti  2,5 cm od sebe.
  6. Maso otřete po celém povrchu utěrkou, masírujte ho mezi svaly a ze všech stran.
  7. Vložte maso do hrnce vhodného do trouby nebo vysoké pánve.
  8. Zakryjte a nechte v chladu alespoň 12 hodin a až 3 dny.
  9. Maso vyjměte z lednice a před vařením ho nechte 1 až 1 a 1/2 hodiny uležet při pokojové teplotě.
  10. Umístěte stojan do středu trouby a zahřejte na 150 ° C.
  11. Odkryjte vepřové maso a přidejte jablka a cibuli.
  12. Smíchejte ocet a med s 1 šálkem vody a nalijte na maso.
  13. Pevně ​​přikryjte a pečte, dokud maso nezměkne, 2-1/2 až 3 hodiny.
  14. Ponechte tekutinu a jablka v hrnci a přeneste maso na plech s okrajem, aby mírně vychladlo.
  15. Maso rozdělte na velké kousky a odstraňte a vyhoďte všechen tuk.
  16. Z vývaru seberte tuk.
  17. Vraťte maso do hrnce a kousky naskládejte do jedné vrstvy.
  18. Zvyšte teplotu trouby na 220 °C.
  19. Vepřové maso pečte odkryté (během pečení jednou otočte), dokud povrch pěkně nezhnědne, asi 40 minut.
  20. Podávejte s jablky a omáčkou a podle chuti dochuťte solí.
Vepřové maso servírované na talíři s bramborovou kaší a příborem.
www.finecooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.