Vynikající štiplavá pomazánka z vepřového masa

Vynikající štiplavá pomazánka z vepřového masa
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg pečeného vepřového masa (bůček, plec)
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Maso umeleme na masovém strojku nebo velmi drobně nasekáme
  2. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a papriky a dusíme do vydušení šťávy
  3. Pak vmícháme prolisovaný česnek, umleté maso, kečup a zakápneme sójovou omáčkou
  4. Osolíme a opepříme
  5. Pomazánku mažeme na chléb nebo topinky či opečené plátky veky a to studenou nebo teplou (před použitím ji prohřejeme)
  6. Pozn: místo paprik a rajčat můžeme použít sterilované lečo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.