I se špetkou pikantnosti chutná tohle jídlo skvěle. Nejen česnek, ale také chilli a zázvor přidají masu pálivost. K vychlazenému pivu ideální kombinace.
Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- špetka chilli
- pepř
- sůl
Postup:
- Bůček nakrájejte na kostky. Smíchejte jej v misce s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, zázvorem a worcesterovou omáčkou. Důkladně promíchejte.
- Vložte takto maso do pekáčku, posypte troškou chilli, osolte a opepřete.
- Trochu podlijte vodou nebo pivem přiklopte a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 60 minut. Poté odendejte víko, přysypte mouku a promíchejte ji s výpekem (případně dolijte vodu nebo pivo) a pečte dál, dokud maso nezměkne a nezezlátne.
- Podávejte s bramborovým knedlíkem, gnocchi, zelím nebo špenátem.