Pikantní vepřové kousky

Pikantní vepřové kousky
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

I se špetkou pikantnosti chutná tohle jídlo skvěle. Nejen česnek, ale také chilli a zázvor přidají masu pálivost. K vychlazenému pivu ideální kombinace. 

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • špetka chilli
  • pepř
  • sůl

Postup:

  • Bůček nakrájejte na kostky. Smíchejte jej v misce s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, zázvorem a worcesterovou omáčkou. Důkladně promíchejte.
  • Vložte takto maso do pekáčku, posypte troškou chilli, osolte a opepřete. 
  • Trochu podlijte vodou nebo pivem přiklopte a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 60 minut. Poté odendejte víko, přysypte mouku a promíchejte ji s výpekem (případně dolijte vodu nebo pivo) a pečte dál, dokud maso nezměkne a nezezlátne. 
  • Podávejte s bramborovým knedlíkem, gnocchi, zelím nebo špenátem. 
Pikantní výpečky z vepřového masa s bramborovými noky
theglobeonmyplate.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.