Pikantní vepřové nudličky

Pikantní vepřové nudličky

Proužky z vepřového masa s lepkavou, ale pálivou omáčkou je opravdu jen pro ty, kteří mají rádi pálivé. Nejlépe tento pokrm chutná s rýží a zeleninou.

Ingredience

  • 680 g vepřového masa
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje, arašídového oleje
  • 5 stroužků česneku, lisované přes lis na česnek
  • zázvor o velikosti 2 palců, nastrouhaný
  • 1/2 šálku jemného medu
  • 1/4 šálku srirachy omáčky
  • špetka chilli koření
  • 1 lžíce vinného octa

Postup

  • V malé misce smíchejte tekutý med, srirachy omáčku a ocet. Odložte stranou.
  • Vepřové maso nakrájejte na nudličky, posypte solí, pepřem a pořádně promíchejte.
  • Do velké pánve na středním ohni nalijte olej a nechte rozpálit.
  • Maso opatrně přidejte do pánve a začněte opékat ze všech stran, dokud není maso hnědé.
  • Hotové maso vyjměte z pánve a přendejte na talíř.
  • Pánev vraťte zpět na plotýnku a přidejte česnek a zázvor.
  • Míchejte, dokud směs nebude vonět, po dobu 30 sekund.
  • Zvyšte teplotu na maximum a nalijte omáčkovou směs z medu do pánve. Za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Hned poté přihoďte špetku chilli koření.
  • Když omáčka zhoustne, vraťte vepřové maso zpět do pánve a neustále promíchávejte, aby se všechny kousky masa obalily.
  • Omáčku postupně zredukujte na silnou lepkavou glazuru, kterou při servírování polejete maso.
  • Podávejte s rýží a zeleninovou přílohou.
pálivé kousky vepřového s rýží
zdroj: foodiewithfamily.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.