Proužky z vepřového masa s lepkavou, ale pálivou omáčkou je opravdu jen pro ty, kteří mají rádi pálivé. Nejlépe tento pokrm chutná s rýží a zeleninou.
Ingredience
- 680 g vepřového masa
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje, arašídového oleje
- 5 stroužků česneku, lisované přes lis na česnek
- zázvor o velikosti 2 palců, nastrouhaný
- 1/2 šálku jemného medu
- 1/4 šálku srirachy omáčky
- špetka chilli koření
- 1 lžíce vinného octa
Postup
- V malé misce smíchejte tekutý med, srirachy omáčku a ocet. Odložte stranou.
- Vepřové maso nakrájejte na nudličky, posypte solí, pepřem a pořádně promíchejte.
- Do velké pánve na středním ohni nalijte olej a nechte rozpálit.
- Maso opatrně přidejte do pánve a začněte opékat ze všech stran, dokud není maso hnědé.
- Hotové maso vyjměte z pánve a přendejte na talíř.
- Pánev vraťte zpět na plotýnku a přidejte česnek a zázvor.
- Míchejte, dokud směs nebude vonět, po dobu 30 sekund.
- Zvyšte teplotu na maximum a nalijte omáčkovou směs z medu do pánve. Za stálého míchání přiveďte k varu.
- Hned poté přihoďte špetku chilli koření.
- Když omáčka zhoustne, vraťte vepřové maso zpět do pánve a neustále promíchávejte, aby se všechny kousky masa obalily.
- Omáčku postupně zredukujte na silnou lepkavou glazuru, kterou při servírování polejete maso.
- Podávejte s rýží a zeleninovou přílohou.