Se svojí lehce pikantní chutí provoní tento skvost celý gril! Dejte si k němu sklenku dobrého piva, je to perfektní kombinace!
Ingredience
- 40 g česneku, nasekaného na hrubo
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce uzené papriky
- 100 g sušeného oregana
- 2 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce koření Merkén
- 150 ml bílého vinného octa
- 2 lžíce soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 kg vykostěného vepřového boku
Postup
- Utřete česnek se solí.
- Přidejte ostatní koření, promíchejte a zalijte vinným octem.
- Ostrým nožem pečlivě odstraňte kůži a přebytečný tuk z vepřového břicha.
- Druhou stranu vepřového boku můžete nařezat do mřížky, aby marináda lépe prošla kusem masa.
- Marinádou potřete celý kus masa.
- Nechte odpočívat minimálně 1 den v lednici.
- Zahřejte gril na středně nízkou teplotu a pomalu grilujte.
- Pravidelně otáčejte a grilujte asi 2 hodiny.

Na každého to asi někdo přišlo. Nezvladatelná a neukojitelná chuť na vepřová či hovězí žebírka! A už jste vyzkoušeli ta jehněčí nebo z divočáka? Vyzkoušejte naše chutné recepty na pečená žebra v 5 různých variantách.