Nakládané pálivé papričky jsou lahodným a snadným způsobem, jak uchovat jejich výbornou chuť. Naloženou dobrotu uchovávejte ve sklenici v lednici a podávejte se sendviči, trhaným masem nebo nachos.
Co budeme potřebovat
- 500 g beraních rohů (nakrájených na plátky)
- 50 ml bílého octa
- 50 ml vody
- 25 g cukru
- lžička hořčičného semínka
- lžička semínek koriandru
- 2 bobkové listy
- lžička chilli
- česnek (prolisovaný)
Postup
- Sklenice na zavařování důkladně omyjeme teplou vodou a saponátem.
- Opláchneme a dáme si je k ruce.
- Beraní rohy omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- Nakrájené papričky naskládáme do sklenic.
- Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu.
- Jakmile se voda začne vařit, přidáme ocet, cukr, sůl a zbylé koření.
- Horkou tekutinou zalijeme papričky ve sklenicích.
- Otřeme hrdlo sklenic a uzavřeme víčkem.
- Víko pořádně utáhneme.
- Sklenice vyskládáme na utěrku a necháme je zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
- Naložené beraní rohy ve sklenici uložíme do lednice nebo na jiné chladné místo a spotřebujeme je v rozmezí 4 měsíců.
Tento recept na zavařené beraní rohy je nejlepší pro konzumaci do 6 měsíců.