Pikantní zavařené beraní rohy

Pikantní zavařené beraní rohy
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Nakládané pálivé papričky jsou lahodným a snadným způsobem, jak uchovat jejich výbornou chuť. Naloženou dobrotu uchovávejte ve sklenici v lednici a podávejte se sendviči, trhaným masem nebo nachos.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g beraních rohů (nakrájených na plátky)
  2. 50 ml bílého octa
  3. 50 ml vody
  4. 25 g cukru
  5. lžička hořčičného semínka
  6. lžička semínek koriandru
  7. 2 bobkové listy
  8. lžička chilli
  9. česnek (prolisovaný)

Postup

  1. Sklenice na zavařování důkladně omyjeme teplou vodou a saponátem.
  2. Opláchneme a dáme si je k ruce.
  3. Beraní rohy omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  4. Nakrájené papričky naskládáme do sklenic.
  5. Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu.
  6. Jakmile se voda začne vařit, přidáme ocet, cukr, sůl a zbylé koření.
  7. Horkou tekutinou zalijeme papričky ve sklenicích.
  8. Otřeme hrdlo sklenic a uzavřeme víčkem.
  9. Víko pořádně utáhneme.
  10. Sklenice vyskládáme na utěrku a necháme je zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
  11. Naložené beraní rohy ve sklenici uložíme do lednice nebo na jiné chladné místo a spotřebujeme je v rozmezí 4 měsíců.
barevné pálivé papriky různých druhů v pikantním nálevu.
Zdroj: butteryourbiscuit.com

Tento recept na zavařené beraní rohy je nejlepší pro konzumaci do 6 měsíců.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.