Hledáte tip na jednoduchou a chutnou večeři?
Nebo slavnostní přílohu?
Pak jste tu správně!
Připravili jsme si pro vás 5 chutných receptů na pilaf, které si oblíbíte!
Vyzkoušejte masovou i vegetariánskou verzi.
Naše recepty
Vyzkoušejte také naše vynikající recepty na upečenou rýži, která se hodí pro všechny příležitosti!
Pár zajímavostí na závěr
- Pilaf je pokrm z rýže, který se vaří ve vývaru.
- V závislosti na tom, kde se připravuje, může být doplněn masem, rybami, zeleninou, sušeným ovocem nebo ořechy.
- Popularitu pilafu lze vysledovat přinejmenším do doby Alexandra Velikého ve 3. století před naším letopočtem.
- Když Alexandr navštívil provincii Baktria, dostal na královské hostině pilaf. Vojáci Alexandra Velikého prý tehdy přivezli recept na pilaf do Makedonie jako jedno ze svých nových oblíbených jídel.
- Kromě základních potravin se do pilafu používalo jehněčí nebo křepelčí a někdy trochu chilli.
- Zajímavé je, že Uzbekové věří, že pilaf by měli připravovat pouze muži.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!