Pilaf z bulguru

Pilaf z bulguru

Vyzkoušejte tento lahodný recept na turecký pilaf z bulguru. Jedná se o vydatné a snadné jídlo s úžasnou chutí, které lze podávat jako přílohu nebo samostatný hlavní chod.

Co budete potřebovat

  • 300 g pšeničného bulguru
  • 2 střední rajčata, nakrájená
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 500 ml horkého zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 lžíce semínek kmínu, opražených
  • 3 lžíce mandlí, nakrájených na plátky
  • 1 lžíce koriandru nebo petrželky, nasekané
  • ⅓ lžičky chilli
  • 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
  • špetka soli a pepře podle chuti

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
  • Přidejte cibuli a papriku a opékejte 3 minuty, dokud cibule nezačne měknout.
  • Přidejte rajčata a opékejte další 3 minuty.
  • Vmíchejte rajčatový protlak a přidejte pšeničný bulgur.
  • Promíchejte.
  • Přidejte zeleninový vývar, chilli, opražený kmín, sůl a pepř.
  • Zvyšte teplotu na vysokou a přiveďte k varu, poté ji stáhněte zpět na středně nízkou.
  • Bulgur vařte 10 až 15 minut.
  • Přidejte mandle a promíchejte.
  • Odstraňte z plotny, přikryjte pokličkou a před podáváním nechte 5 až 10 minut odležet.
  • Podávejte s nasekaným koriandrem nebo petrželkou.
Bulgur se zeleninou v pánvi na prkýnku.
www.gourmandelle.com

Máme pro vás i další vynikající recepty z bulguru, které jsou rychlé, snadné a výživné. Co víc si přát!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.