Piškotová bublanina s jahodami

Piškotová bublanina s jahodami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Extra rychlá a přitom tak výborná jahodová bublanina, jejíž příprava vám zabere jen chviličku. Vyzkoušejte.

Ingredience

  • 200g polohrubé mouky
  • 150g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100ml mléka na zvláčnění
  • 500g jahod

Postup

  • Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  • Do sněhu postupně vmíchejte cukr, pak žloutky, přilijte mléko a nakonec vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Těsto nalijte na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch těsta poklaďte jahody.
  • Pečte při 180°C po dobu 25-30 minut.
Výborná buchta s jahodami, pečená na plechu.
Zdroj: savingdessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.