Piškotová bublanina s rebarborou

Piškotová bublanina s rebarborou

Nadýchané těsto jako obláček a sladkokyselá rebarbora vám vykouzlí úsměv na tváři hned po prvním soustu.

Co budeme potřebovat

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 450 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 3 hrnky nakrájené, oloupané rebarbory

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Do větší mísy vlijeme smetanu, smícháme ji s cukrem, vanilkovým cukrem a vyšleháme do polo tuha. Potom po jednom přimícháme vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem.
  3. Rebarboru poklademe navrch těsta v pekáči – při pečení propadne dovnitř těsta sama.
  4. Pečeme 30 minut při 200 º C.
  5. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.
Bublanina z piškotového těsta s rebarborou na podnose.
Zdroj: thekitchenmccabe.com

K bublanině se samozřejmě hodí i dobrá káva. Podívejte se naši recenzi, jak vybrat ten nejlepší kapslový kávovar.

Sbíhají se vám při pomyšlení na sladkou bublaninu z rebarbory sliny? Zkuste i naše další recepty na bublaninu z čerstvého ovoce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.