Piškotová buchta s jahodami

Piškotová buchta s jahodami
Příprava: 40 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Luxusní dezert z piškotu s čerstvými jahodami si zamilujete! Je skvělý na čajové večírky, brunch nebo jako zábavná letní pochoutka.

Ingredience

Na těsto:

  • 4 žloutky pokojové teploty
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • ½ lžičky vanilky
  • 4 kapky jahodového extraktu
  • 3 kapky růžového potravinářského barviva
  • ¼ šálku hladké mouky
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu
  • 4 bílky
  • ¼ lžičky vinného kamene
  • 5 lžic cukru

Na ozdobení:

  • 12 malých jahod
  • 4 šálky šlehačky

Postup                                       

  1. Formu na pečení 23×33 cm vyložte pečícím papírem.
  2. Dejte stranou.
  3. Vyšlehejte ve šlehači bílky tak, aby se začaly vytvářet bubliny.
  4. Přidejte vinný kámen a pokračujte ve šlehání, dokud se nezačnou vytvářet pěnivé a měkké vrcholky.
  5. Zvyšte rychlost šlehání na středně vysokou.
  6. Za stálého šlehání přidávejte po jedné lžíci cukr.
  7. To může trvat 5-10 minut.
  8. Jakmile je přidán veškerý cukr, šlehejte, dokud není směs hustá a lesklá.
  9. Vložte do ledničky.
  10. Ve velké míse míchejte žloutky a cukr, dokud se cukr nerozpustí.
  11. Přidejte jahodový extrakt a růžové potravinářské barvivo (volitelně) a dobře promíchejte.
  12. Přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt, dobře promíchejte.
  13. Přidejte mouku a kukuřičný škrob.
  14. Šlehejte, dokud není vše zapracováno.
  15. Opatrně vmíchejte směs bílků do směsi žloutků.
  16. Výsledné těsto by mělo být hladké a bez velkých vzduchových bublin.
  17. Nalijte těsto do připraveného pekáče.
  18. Zarovnejte těsto špachtlí, aby bylo krásně rovnoměrné a aby zmizely všechny bubliny.
  19. Pečte buchtu při 160 stupních Celsia po dobu 25 minut, dokud není vršek pevný.
  20. Vyjměte buchtu z pekáče a odstraňte pečící papír.
  21. Na buchtu položte kuchyňskou utěrku.
  22. Poté na kuchyňskou utěrku položte drátěný chladící stojan a buchtu rychle převraťte a odstraňte utěrku.
  23. Nechte zcela vychladnout.
  24. Jakmile buchta zcela vychladne, ořízněte okraje a rozkrojte ji na polovinu.
  25. Dostanete dva stejné obdélníkové kousky.
  26. Vrch buchty polejte asi ¼ šlehačky.
  27. Na šlehačku položte jahodové plátky.
  28. Naneste další 1/4 šlehačky na jahody.
  29. Na vrch položte druhý kousek buchty.
  30. Další 1/4 šlehačky použijte k pomazání celé buchty tenkou vrstvou.
  31. Poté buchtu nechte asi 30 minut v chladu.
  32. Díky této tenké vrstvě bude další vrstva krému krásně hladká.
  33. Namažte buchtu zbylou šlehačkou pomocí nože nebo špachtle, abyste vyhladili okraje a horní část.
  34. Nakrájejte buchtu na 12 malých porcí a každý kousek ozdobte polovinou jahody.
Buchta z piškotu s jahodami ozdobená polovinou jahody.
www.bakingwithjoshandange.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.