Piškotová rybízová bublanina

Piškotová rybízová bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Vyzkoušejte také tento recept na piškotovou buchtu s rybízem. Pokud nechcete tak suché těsto, zvláčněte ho třeba mlékem.

Ingredience

  • 120g polohrubé mouky
  • 140g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • rybíz

Postup

  • Nejprve oddělte žloutky od bílků. Z bílků poté vyšlehejte tuhý sníh.
  • Do sněhu postupně vmíchejte cukr, pak žloutky a nakonec prosátou mouku.
  • Vzniklé těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
  • Na těsto poklaďte očištěný a okapaný rybíz.
  • Buchtu pečte při 180°C po dobu 20-30 minut dozlatova.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout, nakrájejte a podávejte posypanou cukrem.
Buchta s piškotovým těstem a čerstvým rybízem.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.