Piškotové řezy s jablky a šlehačkou

Piškotové řezy s jablky a šlehačkou
Příprava: 90 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 8

Tyto řezy jsou úžasně vláčné a krémové a vaši hosté a rodina ho budou milovat. Kombinaci piškotu, jablek, pudinku, šlehačky a čokolády prostě nejde odolat!

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku slunečnicového, kukuřičného nebo řepkového oleje
  • 1 a 3/4 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na jablkovou náplň:

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců a oloupaných
  • 4 šálky vody
  • 1 a 1/2 šálku – 2 1/2 šálku krystalového cukru
  • 2 vanilkové pudinky

Na polevu:

  • 1 a 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • čokoládové posypky nebo strouhaná čokoláda

Postup

  • Nejprve si připravte piškot.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva.
  • Míchejte, dokud se vše nezapracuje.
  • Lžící nebo stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
  • Nalijte směs na velký (25 x 25 cm) plech, který si předtím vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 20 – 30 minut nebo dokud dřevěná špejle zapíchnutá doprostřed buchty nevyjde čistá.
  • Nechte vychladnout.
  • Každé jablko nakrájejte na 8 plátků.
  • Do velkého hrnce dejte jablka, vodu a cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou.
  • Jablka vyjměte z tekutiny a položte na upečené těsto.
  • Tekutinu použijte místo mléka k přípravě pudingu podle návodu výrobce.
  • Nalijte pudink na jablka.
  • Smetanu šlehejte s cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Natřete na pudink.
  • Posypte strouhanou čokoládou nebo čokoládovou posypkou.
  • Před podáváním nechte v lednici vychladnout alespoň 2 hodiny.
Řezy z piškotového těsta, jablek a pudinku, ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
www.kitchennostalgia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.