Tyto řezy jsou úžasně vláčné a krémové a vaši hosté a rodina ho budou milovat. Kombinaci piškotu, jablek, pudinku, šlehačky a čokolády prostě nejde odolat!
Co budete potřebovat
- 3 vejce
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku slunečnicového, kukuřičného nebo řepkového oleje
- 1 a 3/4 šálku mléka
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na jablkovou náplň:
- 1 kg jablek zbavených jadřinců a oloupaných
- 4 šálky vody
- 1 a 1/2 šálku – 2 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 vanilkové pudinky
Na polevu:
- 1 a 3/4 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžíce krystalového cukru
- čokoládové posypky nebo strouhaná čokoláda
Postup
- Nejprve si připravte piškot.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva.
- Míchejte, dokud se vše nezapracuje.
- Lžící nebo stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
- Nalijte směs na velký (25 x 25 cm) plech, který si předtím vymažte tukem a vysypte moukou.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 20 – 30 minut nebo dokud dřevěná špejle zapíchnutá doprostřed buchty nevyjde čistá.
- Nechte vychladnout.
- Každé jablko nakrájejte na 8 plátků.
- Do velkého hrnce dejte jablka, vodu a cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou.
- Jablka vyjměte z tekutiny a položte na upečené těsto.
- Tekutinu použijte místo mléka k přípravě pudingu podle návodu výrobce.
- Nalijte pudink na jablka.
- Smetanu šlehejte s cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Natřete na pudink.
- Posypte strouhanou čokoládou nebo čokoládovou posypkou.
- Před podáváním nechte v lednici vychladnout alespoň 2 hodiny.