Piškotový korpus

Piškotový korpus
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Jednoduchý světlý piškotový dort je vyroben pouze z několika ingrediencí, které máte pravděpodobně ve spíži. Tak jen do toho!

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1,5 šálku práškového cukru
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 2 polévkové lžíce horké vody
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem, popř. vymažte máslem a jemně vysypejte moukou.
  • Vejce vyklepněte do mísy a šlehejte mixérem přibližně 1 minutu.
  • Následně přidejte 1,5 šálku práškového cukru, stále mixujte.
  • Smíchejte dohromady rozpuštěné máslo a horkou vodu.
  • Postupně přidávejte i prosátou mouku a prášek do pečiva. Po několika minutách se vám začne tvořit těsto.
  • Poté přidejte vanilkový extrakt a přestaňte mixovat.
  • Vše jemně promíchejte špachtlí.
  • Přidejte směs z vody a másla a opět jemně promíchejte.
  • Těsto nalijte do formy na dort, vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Korpus kontrolujte pomocí špejle vložením do středu a následným vyjmutím. Pokud je špejle čistá, dort je hotový.
  • Poté dort vyjměte z trouby na chladící rošt a nechte vychladnout na 5 až 10 minut.
  • Po uplynuté době vyklepněte korpus z formy.
nadýchané základní piškotové těsto na dort
zdroj: letthebakingbegin.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.