Připravte si pitu plněnou grilovaným marinovaným sýrem a čerstvou zeleninou, která uspokojí všechny mlsné jazýčky!
Ingredience
- 2 lžíce zeleninového bujónu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 340 g halloumi sýra, nakrájeného podélně na 1,3 cm silné plátky
- ½ šálku hummusu
- 4 velké pita chleby, ohřáté
- 2 šálky nakrájeného hlávkového salátu
- 1 šálek nakrájené okurky
- 1 šálek cherry rajčat
- ½ šálku červené cibule, nakrájené na tenké plátky
Postup
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu; dobře namažte rošt.
- V míse smíchejte zeleninový bujón, citronovou šťávu, olej a med; jemně promíchejte s plátky halloumi.
- Halloumi grilujte 2 až 3 minuty z každé strany.
- Rozprostřete hummus podél středu každé pity a ponechte okraj nahoře a dole.
- Navrch dejte halloumi, hlávkový salát, okurku, rajčata a červenou cibuli.
- Přehněte spodní část chlebu přes náplň, poté přehněte strany a pevně srolujte.
- Dobrou chuť!
