Pita chléb s grilovaným halloumi

Pita chléb s grilovaným halloumi

Připravte si pitu plněnou grilovaným marinovaným sýrem a čerstvou zeleninou, která uspokojí všechny mlsné jazýčky!

Ingredience

  • 2 lžíce zeleninového bujónu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 340 g halloumi sýra, nakrájeného podélně na 1,3 cm silné plátky
  • ½ šálku hummusu
  • 4 velké pita chleby, ohřáté
  • 2 šálky nakrájeného hlávkového salátu
  • 1 šálek nakrájené okurky
  • 1 šálek cherry rajčat
  • ½ šálku  červené cibule, nakrájené na tenké plátky

Postup

  1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu; dobře namažte rošt.
  2. V míse smíchejte zeleninový bujón, citronovou šťávu, olej a med; jemně promíchejte s plátky halloumi.
  3. Halloumi grilujte 2 až 3 minuty z každé strany.
  4. Rozprostřete hummus podél středu každé pity a ponechte okraj nahoře a dole.
  5. Navrch dejte halloumi, hlávkový salát, okurku, rajčata a červenou cibuli.
  6. Přehněte spodní část chlebu přes náplň, poté přehněte strany a pevně srolujte.
  7. Dobrou chuť!
Čtyři pita chleby plněné grilovaným marinovaným sýrem a čerstvou zeleninou, servírované na utěrce s vedle položenou miskou hummusu, klínky limetky, rajčaty a červenou cibulí.
www.betterthanbouillon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.