Patří utopenci či opékané buřty k vašim oblíbeným pochoutkám?
Pak si jistě zamilujte i naše recepty na buřty na pivu!
Kromě klasických špekáčků můžete podobným způsobem použít i různé typy klobásek a párků.
Načerpejte inspiraci jak si připravit tento chutná pokrm. Kombinací uzeniny a piva nikdy nic nezkazíte.
Naše recepty
Česká klasika jménem špekáček
Špekáčky mnozí považují za jednu z nejklasičtějších českých uzenin. Nutno dodat, že nejsou daleko od pravdy. Historie této oblíbené uzeniny sahá na konec devatenáctého století na tehdejší zemské výstavě v Praze. Od té doby se staly populární pochoutkou, která se připravovala na mnoho způsobů. Již deset let je pak zapsaný na seznamu tradičních specialit Evropské komise.
I když obecně lidé označují tímto slovem poměrně širokou paletu uzenin, pravý špekáček má vyhláškou dané složení, které mu zaručuje jeho výjimečnou chuť a kvalitu. V kuchyni se nejčastěji upravují ohříváním, opékáním a nakládáním.
Kombinace s pivem je jednou z velmi oblíbených forem jejich tepelného zpracování. Použít lze pivo světlé i tmavé. Kromě klasických špekáčků, některým lidem totiž například vadí charakteristické kousky špeku, které jim daly jméno, lze použít i další typy buřtů, párků či klobásek. A jak chutnají buřty na pivu nejlépe? No přeci s pivem!