Pivní pomazánka na topinky

Pivní pomazánka na topinky

My jako národ pivařů nesmíme zapomenout na pomazánku z piva. Ta se může pyšnit svojí specifickou chutí, kterou jí dodává pivo. Někdo jí bude milovat hned, někdo jí bude muset přijít na chuť, ale nakonec si jí zamiluje každý.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g výrazného čedaru (nakrájený na kostičky)
  2. 1 lžíce worcesterské omáčky
  3. 1 lžička hořčice
  4. 2 stroužky česneku
  5. Sůl
  6. Pepř
  7. 200 ml černého piva (můžete použít i nealkoholické)

Postup

  1. Sýr v kuchyňském robotu nasekáme nadrobno
  2. Přidáme worcesterskou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř
  3. Směs promícháme
  4. Začneme pomalu přidávat pivo a stále pomazánku promícháváme
  5. Pomazánka musí být hladká a roztíratelná
  6. Necháme odpočinout v ledničce alespoň 30 minut, než budeme podávat

Ke skvělému výsledku je potřeba mít skvělý topinkovač. Podívejte se na recenze nejlepších pěti topinkovačů a vyberte si ten pravý.

Nadýchaná pivní pomazánka s chlebem a krekry.
Zdroj: browneyedbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.