My jako národ pivařů nesmíme zapomenout na pomazánku z piva. Ta se může pyšnit svojí specifickou chutí, kterou jí dodává pivo. Někdo jí bude milovat hned, někdo jí bude muset přijít na chuť, ale nakonec si jí zamiluje každý.
Co budeme potřebovat
- 500 g výrazného čedaru (nakrájený na kostičky)
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička hořčice
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- 200 ml černého piva (můžete použít i nealkoholické)
Postup
- Sýr v kuchyňském robotu nasekáme nadrobno
- Přidáme worcesterskou omáčku, hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř
- Směs promícháme
- Začneme pomalu přidávat pivo a stále pomazánku promícháváme
- Pomazánka musí být hladká a roztíratelná
- Necháme odpočinout v ledničce alespoň 30 minut, než budeme podávat
Ke skvělému výsledku je potřeba mít skvělý topinkovač. Podívejte se na recenze nejlepších pěti topinkovačů a vyberte si ten pravý.