U národa pivařů prostě nesmí chybět kombinace zralého sýra a černého piva. V zásadě je jedno jaké pivo použijete, ale černé pivo chuť pomazánky ještě více zvýrazní.
Co budeme potřebovat
- 250 g romadúru
- 110 g plesnivého sýra (niva)
- 50 g másla (změklého)
- 50 ml piva (černého)
- Lžíce papriky
- Jarní cibulka (na ozdobu)
Postup
- Do kuchyňského robotu umístíme všechny ingredience kromě cibulky
- Mixujeme, dokud nezískáme požadovanou konzistenci
- Pomazánku vlijeme do misky a dáme na 30 – 60 minut do lednice, aby trochu ztuhla
Je to skvělá topinková pomazánka ať už na opečený toast nebo chleba. Pokud dumáte nad tím jaký topinkovač si vybrat (protože ten se hodí vždycky a ke všemu) podívejte se na tyto recenze těch nejlepších topinkovačů, které vám trh může momentálně nabídnout.