Pivní řízky ze šmakouna

Pivní řízky ze šmakouna
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Česká klasika nesmí chybět. Smažené maso jsme nahradili surovinou plnou bílkovin a skvělé chuti, zkuste ho i vy!

Co budeme potřebovat

  1. 200 g šmakouna v provensálském koření
  2. 2 lžíce oleje
  3. 100 g hladké mouky
  4. vejce
  5. stroužek česneku
  6. ¼ hrnku piva
  7. lžíce hořčice
  8. sůl
  9. pepř

Postup

  1. V pivu rozšleháme vejce, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
  2. Vmícháme mouku a směs zahustíme takovým způsobem, aby se šmakoun dal snadno obalovat.
  3. Pokud je potřeba, směs lehce naředíme pivem.
  4. Šmakouna nakrájíme na plátky a namáčíme ho v připraveném těstíčku.
  5. Na vysokou teplotu si rozpálíme pánev s olejem.
  6. Šmakouna zprudka opečme z obou stran.

Česnek lze nahradit sójovou nebo BBQ omáčkou.

Řízek ze šmakouna podávejte s bramborovým pyré, chlebem, bramborovým salátem nebo zeleninovým salátem z cukety, který si můžete připravit podle našich receptů!

Lahodný řízek plný té nejlepší chuti a bíkovin.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.