Domácí pečivo chutná vždy lépe než to kupované.
Nejen chléb, ale i bagety či housky lze snadno upéct i v domácích podmínkách.
Přemýšlíte, co nového vyzkoušet?
Inspirujte se našimi recepty na pivní rohlíky!
Chutnat vám budou k snídani, svačině i večeři.
Naše recepty
Pivní rohlíky můžete jednoduše připravit za pomoci domácí pekárny. Podívejte se na naše recenze domácích pekáren a zjistěte, která by pro vás byla tou nejvhodnější.
Pivo jako ingredience při pečení
Většina lidí zná pivo jako jednu z přísad, která se může používat při přípravě nejrůznějších masitých pokrmů. Pivo jednak ozvláštní chuť omáčky či šťávy a maso připravované v pivu je také křehčí. Kromě vaření lze ale tento zlatavý mok používat také při pečení. Nejznámější specialitou jsou především pivní rohlíky. Díky použití piva je pečivo po upečení křupavější a má též jemnější strukturu těsta.
Pamatujte, že pivo by při používání na přípravu těsta nemělo být studené. Kromě klasických rohlíků se ze stejného těsta samozřejmě dají vypracovat i další rozmanité tvary pečiva v závislosti na vaší fantazii. Můžete si tak připravit například pivní houstičky či bulky.