Lepší než z pekárny aneb 5 lahodných receptů na rohlíky s pivem!

Domácí pečivo chutná vždy lépe než to kupované.

Nejen chléb, ale i bagety či housky lze snadno upéct i v domácích podmínkách.

Přemýšlíte, co nového vyzkoušet?

Inspirujte se našimi recepty na pivní rohlíky!

Chutnat vám budou k snídani, svačině i večeři.

Pivní rohlíky můžete jednoduše připravit za pomoci domácí pekárny. Podívejte se na naše recenze domácích pekáren a zjistěte, která by pro vás byla tou nejvhodnější.

Pivo jako ingredience při pečení

Většina lidí zná pivo jako jednu z přísad, která se může používat při přípravě nejrůznějších masitých pokrmů. Pivo jednak ozvláštní chuť omáčky či šťávy a maso připravované v pivu je také křehčí. Kromě vaření lze ale tento zlatavý mok používat také při pečení. Nejznámější specialitou jsou především pivní rohlíky. Díky použití piva je pečivo po upečení křupavější a má též jemnější strukturu těsta.

Pamatujte, že pivo by při používání na přípravu těsta nemělo být studené. Kromě klasických rohlíků se ze stejného těsta samozřejmě dají vypracovat i další rozmanité tvary pečiva v závislosti na vaší fantazii. Můžete si tak připravit například pivní houstičky či bulky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.