INGREDIENCE
- 250 g hladké mouky
- 120 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
- 120 ml černého piva
- špetka soli
- 1 lžíce cukru moučka
- náplň – kterákoliv z uvedených náplní
POSTUP
- Den předem si připravíme těsto.
- Smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné a trochu lepivé těsto.
- Nejlépe to jde v kuchyňském robotu.
- Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do lednice.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a mleté mandle a chvíli opékejte, dokud se celá směs nerozvoní.
- Nechejte vychladnout.
- Připravíme libovolnou náplň – viz předchozí recepty.
- Těsto vyválíme na tenký plát a potřeme ho máslem.
- Střed připraveného těsta posypeme strouhankou, rozložíme na něj náplň a zavineme.
- Vrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme na plechu s papírem asi 40 – 50 minut na 175°C, dokud nebude štrúdl zlatavý na povrchu.