Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita je dalším ze slavných receptů. Název je odvozen od jména královny Margherity Savojské, pro kterou byla, v 18. století, při návštěvě Neapole, připravena.

Ingredience

  • těsto (koupené nebo připravené dle receptů níže v textu)
  • 5 velkých rajčat (oloupaných)
  • 500 g mozzarelly
  • 1 polévková lžíce olivového oleje 
  • sůl
  • oregano
  • hrst bazalky

Postup

  • Rajčata rozmixujte a smíchejte je s oreganem.
  • Následně směsí potřete 2 připravená těsta.
  • Rozehřejte si troubu na 200 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Pečte, v předehřáté troubě, asi 7 minut. Následně pizzu vyndejte, dochuťte solí a přidejte mozzarellu nakrájenou na tenké plátky. Můžete ji také nastrouhat nahrubo. 
  • Dejte znovu do trouby a pečte, dokud okraje pizzy nezezlátnou a sýr se nerozpustí. 
  • Pokrm na závěr dochuťte čerstvou bazalkou. 

Margherita se sušenými lístky oregana a mozzarellou.
zdroj: grubhub.com

Máte rádi cuketu? Pak si po chutné pizze můžete dopřát také sladkou dobrotu, připravenou podle některého z receptů na moučníky z cukety.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.