Pizza Margherita je dalším ze slavných receptů. Název je odvozen od jména královny Margherity Savojské, pro kterou byla, v 18. století, při návštěvě Neapole, připravena.
Ingredience
- těsto (koupené nebo připravené dle receptů níže v textu)
- 5 velkých rajčat (oloupaných)
- 500 g mozzarelly
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- oregano
- hrst bazalky
Postup
- Rajčata rozmixujte a smíchejte je s oreganem.
- Následně směsí potřete 2 připravená těsta.
- Rozehřejte si troubu na 200 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem.
- Pečte, v předehřáté troubě, asi 7 minut. Následně pizzu vyndejte, dochuťte solí a přidejte mozzarellu nakrájenou na tenké plátky. Můžete ji také nastrouhat nahrubo.
- Dejte znovu do trouby a pečte, dokud okraje pizzy nezezlátnou a sýr se nerozpustí.
- Pokrm na závěr dochuťte čerstvou bazalkou.
Máte rádi cuketu? Pak si po chutné pizze můžete dopřát také sladkou dobrotu, připravenou podle některého z receptů na moučníky z cukety.