Pizza mřížky z listového těsta

Pizza mřížky z listového těsta
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tentokrát to není tvar šneků, ale mřížek a chutnají úplně stejně skvěle. V tomto receptu můžete popustit uzdu své fantazii a chuťovým buňkám. Vyberte si variaci uzenin podle své libosti.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce hladké mouky
  2. 2 plátky listového těsta (vyválené)
  3. 6 lžic omáčky Marinara
  4. 90 g strouhaného sýra
  5. 100 g koleček uzeniny (salám, vysočina, feferonky atd.)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem.
  3. Pracovní plochu posypeme moukou a rozložíme (rozválíme) první plát listového těsta.
  4. Rozválené těsto rozřízneme podélně na 3 obdélníky.
  5. Ty pak znovu rozřízneme, aby vzniklo 6 přibližně stejně velkých čtverců.
  6. Listové čtverečky položíme na plech.
  7. Každý čtverec potřeme 1 polívkovou lžící omáčky.
  8. Omáčku roztíráme až po okraje.
  9. Nahoru navršíme sýr a uzeninu.
  10. Druhý plát vyložíme na pracovní plochu.
  11. Rozřízneme ho opět na 3 obdélníky.
  12. Každý obdélník rozřízneme znovu podélně, aby nám vzniklo přibližně 12 stejně velkých proužků těsta (dohromady 36 proužků).
  13. Na každý čtverec položíme 6 proužků, tak aby vytvořily mřížku.
  14. V troubě pečeme 20 minut, dokud nejsou pizza šneci zlatohnědí.
  15. Když jsou upečení, necháme je na 10 minut odpočinout, než je budeme servírovat.
Pizzové bochánky plněné salámem, feferonkami a sýrem.
Zdroj: lifemadesimplebakes.com

Dávejte na ně pozor, šneci se bohužel rychle spálí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.