Pizza s artyčokem, olivami a burratou

Pizza s artyčokem, olivami a burratou

Vychutnejte si svěží a nadýchanou pizzu, kterou za pár minut připravíte a ještě rychleji sníte, protože její chuť je naprosto božská!

Co budeme potřebovat

  1. ½ lžička nastrouhané citronové kůry
  2. ½ citronu
  3. 2 velké artyčoky
  4. 5 lžic olivového oleje
  5. Sůl
  6. Pepř
  7. 500 g těsta na pizzu
  8. 450 g sýru burrata (natrhaného)
  9. 90 g zelených oliv (nahrubo nasekaných)
  10. Lžíce listů rozmarýnu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů
  2. Do misky s vodou vymačkáme šťávu z půlky citronu
  3. Pomocí nože odstraníme z artyčoků vnější listy, ořízneme asi horní 2 centimetry a odřízneme stonky
  4. Škrabkou na zeleninu oškrábeme tmavě zelenou část artyčoku
  5. Artyčoky podélně rozpůlíme a lžící je vydlabeme
  6. Namočíme je do citronové vody, aby nezhnědly
  7. Nakrájíme je na tenké plátky a vložíme je do malé misky
  8. Pokapeme je lžíce oleje a dochuťte solí s pepřem
  9. Těsto na pizzu si vyválíme a přendáme ho na vymazaný plech na pečení
  10. Těsto potřeme zbývajícími 4 lžícemi oleje, dochutíme solí a pepřem
  11. Navrch přidáme burratu, olivy, artyčoky a rozmarýn
  12. Pizzu vložíme do trouby a pečeme 12–15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nebude bublat a kůrka nebude zlatavě hnědá
  13. Před podáváním dáme navrch citronovou kůru a dochutíme trochou pepře

Pokud nemůžete sehnat pravou italskou burratu, využijte pro tento recept na pizzu s artyčoky klasickou tučnou mozzarellu. Ta burratu krásně nahradí.

Pro výrobu domácího těsta na pizzu mrkněte na tyto recepty na domácí pizzu a připravte si tuto na italskou delikatesu s artyčokem od základu!

Nadýchané pizzové těsto plněné artyčokovou náplní, sýrem, špenátem a cibulkou.
Zdroj: thefirstmess.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.